A hasukon keresztül

2018.10.26. 13:00

Olasz ételeket készítettek Kanizsán a tészta világnapján

A tészta világnapját tradicionális olasz ételek elkészítésével ünnepelték csütörtökön a Thúry György Szakképző Iskola olasz nyelvi fakultációs diákjai.

Benedek Bálint

Thúry-iskola tanulói a gasztronómia segítségével ismerkedtek az olasz nyelvvel Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

A programot tavaly rendezték meg először az intézményben, Vlaszák Andrea pedagógus ötlete nyomán. A tanár meggyőződése szerint az idegen nyelvet tanuló fiatalok egy adott nép szokásait legjobban úgy érthetik meg, ha megkóstolják az ételeit, és meghallgatják a zenéjét. Úgy tapasztalta, hogy az interaktív, rendhagyó órák keretében sokkal jobban rögzülnek az alapanyagok nevei, a konyhai technikák, ráadásul az alkotó munka eredményét el is fogyaszthatják.

Thúry-iskola tanulói a gasztronómia segítségével ismerkedtek az olasz nyelvvel Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

– Három tésztaételt készítettünk, paradicsomosat és tejszíneset is – mondta Vlaszák Andrea. – Az iskolában a német és angol mellett az olaszt heti két órában tanulhatják a diákok, s szerencsére egyre többen jelentkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában