A testület máris túl egy közmeghallgatáson

2018.10.11. 08:00

Megalakult az új diákönkormányzat Zalaegerszegen

Tisztújító ülést tartott szerdán a városi diákönkormányzat. A fiatalok Bellér Beáta Noémit, a ZSzC Csány László Szakgimnázium tanulóját választották diákpolgármesternek.

HP

A diákönkormányzat vezetői Balaicz Zoltán polgármesterrel. Elöl (balról) Kiss Petra Kata, Bellér Beáta Noémi és Kámán Lívia, mögöttük Szabó Levente Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A városi díszteremben megtartott választás után az új testület tagjai és Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatót tartottak. Balaicz Zoltán értékelte az eddigi diákönkormányzatokkal való együttműködést, kiemelve: mindig jól tudtak közösen dolgozni a fiatalokkal. Mint mondta, a fiatalok előző testülete különösen magasra tette a mércét. Hasonló színvonalú munkát kívánt a diákok új testületének, azzal a biztatással, hogy a polgármester ajtaja mindig nyitva áll előttük, várja észrevételeiket, javaslataikat.

A diákönkormányzat vezetői Balaicz Zoltán polgármesterrel. Elöl (balról) Kiss Petra Kata, Bellér Beáta Noémi és Kámán Lívia, mögöttük Szabó Levente Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az új diákönkormányzat 11 tagból és a jegyzőből áll. A középiskolai diák-alpolgármester Kiss Petra Kata a Mindszentyből, az általános iskolai diák-alpolgármester pedig az adys Szabó Levente lett. A diákjegyzői teendőkkel Kámán Líviát (Ady) bízták meg.

Bellér Beáta Noémi diákpolgármester elmondta: négy bizottságot (általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai, kollégiumi) alakítottak, és már tartottak egy diák-közmeghallgatást, ahol a tanulók elmondhatták a problémáikat. Hozzátette: a testület hetente ülésezik majd, és ezek az összejövetelek nyilvánosak.

A diákpolgármester az első feladataik között több program szervezését említette, például egy idősek-fiatalok vetélkedő, a titkos Mikulás jótékonysági akció, valamint a küszöbönálló városi gólyaavató lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában