Testületi ülés

2018.10.29. 17:30

Keszthelyen már most készülnek a nyári szezonra

Át kell gondolni az önkormányzati cégek működésének jövőjét – ez is elhangzott a keszthelyi képviselő-testület rendkívüli soros ülésén, melyet hétfőn tartottak.

Keszey Ágnes

A képviselők áttekintették a jövő évi szezonra való felkészülés tervét. Szóba kerültek a strandokkal és különböző rendezvényekkel kapcsolatos javaslatok, a városmarketing munka ellátása, valamint több jelentős sportesemény, s azok támogatási igényei is – ezekről majd később, a költségvetés összeállításakor dönt a városvezetés. A képviselők elfogadták a téli hó-és síkosságmentesítés tervét, melyre idén valamivel több, mint 17 millió, 2019-re 16 millió forintot biztosít az önkormányzat. Az előterjesztésből kiderül, hogy a munkát végző Gazdasági Ellátó Szervezet 65 kilométernyi, önkormányzati kezelésben lévő közúton végzi a tevékenységet.

A járművek, eszközök felkészítése november 15-ig megtörténik, s a már évek óta használt anyaggal, a kálcium – klorid vizes oldatával végzik majd a síkosságmentesítést. A városvezetés áttekintette több, önkormányzati tulajdonban lévő cég első félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót. Ismét szóba került a hulladékszállítás, azt ezt végző cég likviditási gondjai, valamint az a terv is, hogy a képviselők egy későbbi munkaértekezleten vitassák meg a városi cégek működésének jövőjét, struktúráját. Módosították az építési szabályzatot a Szendrey majortól északra fekvő területeket és a Csapás út egy részét érintően, döntöttek arról, hogy jövőre is az idén érvényes helyiségbérleti díjakat alkalmazzák, s véleményezték az általános iskolai körzethatárokat – ezekben sem történik változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában