Szeretet, tudás, érték

2018.10.12. 11:30

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen

Díszokleveles, valamint szolgálati emlékéremmel nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttek csütörtökön a városi hangversenyteremben.

Szabó Judit

Bogár Imre volt iskolaigazgató és polgármester átveszi aranydiplomáját Balaicz Zoltántól. A háttérben Vigh László Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Huszonnyolcan vettek át díszoklevelet

Huszonnyolcan vehettek át díszoklevelet – arany-, gyémánt-, vas- vagy rubindiplomát – abból az alkalomból, hogy 50, 60, 65 vagy 70 éve kapták meg a diplomájukat. A két rubindiplomást, Gedeon Ferencnét (Petőfi-iskola) és Mihók Istvánnét (Landorhegyi-iskola) külön is köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester. Előtte Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta a pedagógusok munkáját, úgy fogalmazott: el sem tudjuk képzelni, hogyan lehet ilyen sziszifuszi munkát olyan nagy türelemmel végezni.

– Generációkat tanítottak meg írni-olvasni, segítettek, hogy kiváló ember legyen belőlük. Tisztelet és hála ezért – mondta Vigh László.

Balaicz Zoltán a városi idősügyi tanács elnökeként is lépett mikrofonhoz és felidézte: őt is nagy tekintélyű és hatású pedagógusok tanították. Több színesdiplomásnak, akikkel diákként, tanárként vagy városvezetőként kapcsolatban állt, külön kifejezte elismerését.

Bogár Imre volt iskolaigazgató és polgármester átveszi aranydiplomáját Balaicz Zoltántól. A háttérben Vigh László Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Az önök élete példa mindannyiunk számára. A tanári pálya iránti elhivatottság, a gyermekek szeretete, a magas szintű tudás, a követendő módszerek, a hagyományok és értékek átadása csupa olyan jellemző, ami miatt felnézünk önökre – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, majd Márai Sándort idézte: „Ha valaki egyszer arra kényszerül, hogy megkövetelje magának a tiszteletet, az valójában nem is tanár. Egyszerűen rossz szakmát választott, neki nem ez a hivatása. Mert a tanár olyan ember, akit önmagáért tisztelnek, nem pedig kötelességtudatból.”

Átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket

Az ünnepségen – melyen részt vett Kajári Attila tankerületi igazgató, Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója és házigazdaként Velkey Péter, a zalaegerszegi önkormányzat humánigazgatási osztályvezetője – a Landorhegyi tagóvodába járó gyerekek és az Öveges-iskola diákjai adtak műsort. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet tízen vehettek át a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában