Hitélet

2018.10.27. 18:00

Családkapocs program a zalaegerszegi Mindszenty iskolában

A megyeszékhely plébániáinak bevonásával zajlott szombaton a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében a Családkapocs elnevezésű közel négyszáz embert megmozgató egyházmegyei rendezvény, melynek keretében a gyerekek és a szülők mellett a tágabb család tagjainak részvételére is számítottak a szervezők.

Arany-Horváth Zsuzsanna

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A családi lelki napot az egyházkerület több városában is megrendezték az elmúlt években, ezúttal a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia vállalta magára a koordinátori szerepet. Az iskola tornatermében zajló délelőtti zenés ráhangolódás után több helyszínen kínáltak hitéleti programot a felnőtteknek, míg a gyerekek játszóházakban logikai és ügyességi játékokat, valamint technológiai eszközöket próbálhattak ki, de ökológiai lábnyommérést is végezhettek.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Szó esett a házasság művészetéről, az ima erejéről, s filmvetítés is ráirányította a figyelmet a lelki töltekezésre. A családkapocs program keretében dr Székely János, szombathelyi megyéspüspök is tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában