Világnap

2018.10.12. 08:00

A fehér bot napja alkalmából ünnepséget tartottak Nagykanizsán

A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete a fehér bot nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepséget csütörtökön a Honvéd Kaszinó tükörtermében.

Benedek Bálint

Elismeréseket is átadtak. Balról: Tamás Endréné, Farkas Zoltánné, Molnár Béla, Lukács Gyuláné, Zuggó Lajosné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az összejövetelre érkezetteket Dénes Sándor polgármester is köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a világnapot (október 15.) kiemelt érdeklődés kíséri, mert a célja nemes: megoldás keresése a vakok és gyengénlátók gondjaira, társadalmi beilleszkedésük segítése.

– E nap jelképe a fehér bot – folytatta Dénes Sándor. – Egy olyan segédeszköz, mely túlmutat eszközlétén, mert általa az nyilvánul meg, hogy képesek vagyunk mások támogatására, élethelyzetük empatikus átélésére és így a segítésre. Valójában a fehér bot felhívás, amely a közösség tagjait serkenti segítő cselekedetekre.

Elismeréseket is átadtak. Balról: Tamás Endréné, Farkas Zoltánné, Molnár Béla, Lukács Gyuláné, Zuggó Lajosné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Majd Molnár Béla, a megyei szervezet elnöke lépett a mikrofonhoz. Elmondta: sokat jelent számukra, hogy Zalából közel százan megjelentek az eseményen.

– Fontos, hogy szakmai kérdésekben információs előadásokat tartottunk, ezúttal a hivatali ügyintézésben történt változásokról kaptunk tájékoztatást – tette hozzá. – A fővárosi vakok intézetének munkatársai pedig az ingyenes képzésekről beszélnek.

Az elnökség díjakat is átadott. Nagykanizsáról Tamás Endréné, Keszthelyről Zuggó Lajosné, valamint Zalaegerszegről Farkas Zoltánné aktivitását és önzetlen munkáját ismerték el ezen a módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában