Freddie adott koncertet

2018.09.16. 20:52

Zene, tánc és finom ételek az őszi fesztiválon Lentiben

Koncertekkel, főzőversennyel, kézművesvásárral és sportprogramokkal is várták az érdeklődőket az idei őszi fesztiválon.

Korosa Titanilla

A lenti Kertbarátkör Egyesület csapata: Rónási Gyula, Rónási Marika, Puskás Ernő és Elekné Horváth Magdolna is főzött

Fotó: Korosa Titanillla

Pénteken e-mobilitás-konferenciával és -kiállítással, valamint a Kelemen Kabátban zenekar élő koncertjével vette kezdetét a fesztivál. Szombaton a főzőversenyen 23 csapat próbált szerencsét, csülkös bab, székelykáposzta, pacal és különféle hozzávalókkal megbolondított gulyásételek kerültek a tányérokba kora délutánra.

A megnyitón Horváth László polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a résztvevőket. Vigh László kiemelte, hogy olyan értékeket őrzünk, melyeket fontos lenne továbbadni. Majd arról beszélt, hogy a hazai gazdaság folyamatosan erősödik, ez lehetővé teszi a helyi fejlesztéseket is. Lentiben ugyancsak számos beruházás lesz a közeljövőben.

A lenti Kertbarátkör Egyesület csapata: Rónási Gyula, Rónási Marika, Puskás Ernő és Elekné Horváth Magdolna is főzött

A megnyitó után a Napsugár együttes adott interaktív koncertet a gyerekeknek, majd kulturális gálaműsor kezdődött helyi fellépőkkel. A főzőverseny eredményhirdetésére késő délutánig kellett várni. Az első díjat a Családi Hangulat néven induló baráti társaság nyerte el, ők grillezett barbecue-oldalast készítettek szőlőmártással, paprika- és padlizsánkrémmel. A színpadon eközben egymást követték a fellépők, utolsóként Freddie adott koncertet, majd tűzijáték zárta a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában