Megőrizni a falut

2018.09.23. 18:12

Szüreteltek Keménfán, felvonulás is volt

Kilenc csapat főzött, a falu lakóinak jelentős része vagy jelmezbe öltözött, vagy felvonult a szombati szüreti mulatság alkalmából. A programban hagyományőrző csoportok is közreműködtek.

Gyuricza Ferenc

A szüreti felvonulást a kisbíró, azaz ifj. Farkas Lajos (balról) és a vajda, Németh Tibor indította Fotó: Gyuricza Ferenc

A főzőversenyhez csapatonként három kilogramm vadhúst biztosított a résztvevőknek az önkormányzat, ám azt előre nem szabták meg, hogy mit készítsenek belőle a nevezők. A nyertes salomvári polgárőrök a vargányás vaddisznópörkölt mellett döntöttek, amit dödöllével tálaltak, de a második helyen végzett helyi Farkas Lajos is vaddisznópörköltet készített. A harmadik helyen végzett zalalövői Salla Büfé csapata viszont nemcsak a fasírozott jellegű ételével nyerte el a zsűri tetszését, hanem ízléses, fatányéros találásával is, amit különdíjjal jutalmaztak.

A szüreti felvonulást a kisbíró, azaz ifj. Farkas Lajos (balról) és a
vajda, Németh Tibor indította Fotó: Gyuricza Ferenc

A szüreti felvonulást követően Vigh László ország­gyűlési képviselő mondott be­szédet. Kitért többek közt a hamarosan induló modern falvak programra, beszélt a falusi hagyományokról – ez utóbbi kapcsán úgy fogalmazott: a falu olyan élettér, amit fontos megőriznünk az utókornak, s dicsérte a programot is, hiszen „nem sok település vállalkozik arra, hogy szüreti felvonulást szervezzen”. A képviselő köszöntője után kulturális műsorral folytatódott a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában