Ismeretterjesztő sorozat

2018.09.14. 09:36

Hétfőtől újra Piarista Esték Nagykanizsán

Hétfőn újraindul a Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda nagy sikerű ismeretterjesztő sorozata, a Piarista Esték.

Horváth-Balogh Attila

A korábban Októberi Esték címen futó rendezvénysorozat előadói és témái az elmúlt években a tudományok széles körét ölelték fel. Az idei „szemeszter” központi témája a közösség.

- A Piarista Esték előadásai nem csak az intézmény diákjainak, dolgozóinak szólnak, hanem a város minden érdeklődő lakójának – mondta el Horváth Gábor, az iskola igazgatóhelyettese. – Az egyes alkalmak tervezett kezdési időpontjai 16.30, illetve 17 óra, a helyszín pedig az iskola rendezvényterme, ahova szeretettel várunk mindenkit. Természetesen, a belépés díjtalan, s az előadások után agapéval kedveskedünk a résztvevőknek.

Az előadókról a szervezők, Holczinger Melinda igazgatóhelyettes és Sántha Judit iskolapszichológus számolt be. Mint megtudtuk, az első találkozó hétfőn 16.30-kor lesz, amikoris a Bethesda Gyermekkórház ADHD Centrumának szakemberei tartanak előadást ADHD-val élni és élni hagyni – Segítség az ADHD-s gyermekek világának megértéséhez címmel. (Az ADHD mozaikszó a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart takarja.) A szervezők elárulták, a későbbiekben a Piarista Esték vendége lesz többek közt október 11-én Lackfi János költő, aki rendhagyó irodalomórát tart, 16-án Kiss L. László akadémikus, csillagász, ő az exobolygó-kutatás legfrissebb eredményeiről beszél, november 12-én pedig Szabó András szociológus érkezik, aki az internethasználat közösségi vonatkozásairól értekezik. Rajtuk kívül még két előadást terveznek a sorozatban, de ezekről még egyeztetések zajlanak az előadókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában