Sok gyerek és felnőtt is rajthoz állt

2018.09.24. 10:30

Generációk futottak együtt Zalakaroson

Százak húztak edzőcipőt a hétvégén a fürdővárosban, ahol immár harmadik alkalommal rendezték meg a család apraja-nagyja számára a III.Mendan-Kis Balaton futóversenyt.

Szabó Zsófia

Sok kis lurkó a szüleivel együtt futott Fotó: Gergely Szilárd

Még a barátságtalan időjárás sem szegte kedvét szombaton az ifjabb generációnak. Tucatnyi lurkó állt a startvonalhoz, hogy szüleikkel együtt teljesítsék a számukra kiírt 2,5 és 5 kilométeres távot.

A megmérettetést a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezte a Futrinkák baráti közösséggel karöltve. Molnár Veronika, a Tourinform iroda vezetője jelezte: a verseny iránt az évek során egyre nagyobb az érdeklődés.

Sok kis lurkó a szüleivel együtt futott Fotó: Gergely Szilárd

– Egyre nagyobb teret hódít az egészségtudatos életmód, a mozgás, ezen belül is az egyik legnépszerűbb sportág a futás. Az utóbbi években igény mutatkozott az említett sportághoz köthető rendezvények iránt – fogalmazott Molnár Veronika. – Településünk több, a futáshoz kapcsolódó kezdeményezéshez csatlakozott, mint például az évente két alkalommal megrendezésre kerülő Országfutás, és a saját szervezésben megvalósuló téli, jótékonysági futás – összegezte.

Tegnap a felnőtt korosztály is nagy létszámban képviseltette magát a versenyen. A 10, 21 és 34 kilométeres távokat, köztük a Kis-Balaton kört rengetegen teljesítették, egyénileg és váltóban is. Korcsoportonként a legjobbakat jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában