Kívül-belül megújult

2018.08.03. 07:00

Útfelújítást terveznek pályázati támogatással Hernyékre

Nemrég teljes felújítást végeztek a ravatalozó épületén.

Korosa Titanilla

A felújított ravatalozó előtt Bundics Tibor polgármester Fotó: KT

Mint arról lapunknak Bundics Tibor polgármester beszámolt: pályázati támogatással sikerült felújítani a több mint 30 évvel ezelőtt épített ravatalozót. Ezt megelőzően csak kisebb javításokat, állagmegőrző munkákat végeztek rajta, az állapota leromlott és már korábban is keresték a lehetőséget, illetve az anyagi támogatást a munkálatok elvégzésére. Ez idén összejött és nemrég megújult az épület tetőszerkezete, héjalása, szigetelést és új külső vakolást, festést kapott és új előtetőt is építettek a bejárat elé, fa oszlopokkal. Az épületet az eredeti állapotának megfelelően állították helyre.

A felújított ravatalozó előtt Bundics Tibor polgármester Fotó: KT

A külső munkák mellett a belső teret is kifestették, valamint új burkolatot kapott. A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is terveznek útfelújítást. Pályázatot nyújtottak be 12 millió forint támogatás elnyerésére, amiből aszfaltozást terveznek. A ravatalozón végzett munkák költségei mintegy hárommillió forintra rúgtak, a felújítást a lenti Le-Ko Kft. munkatársai végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában