egymást tisztelik meg

2018.08.13. 08:00

Pörkölt és sütemények a bázakerettyei falunapon

A helyi közösség tagjai egymást tisztelik meg azzal, ha részt vesznek a saját programjaikon – mondta Iványi László, a dél-zalai település polgármestere. Bázakeretytye bázai településrészén szombaton tartották a falunapi programot.

Gyuricza Ferenc

A Szabó család az elkészült étellel. Balról Gócza Péter, Szabó Nikolett, Szabó Gyuláné és Szabó Gyula

Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvény főzőversennyel kezdődött, melyen hat csapat vett részt. A zsűri döntése alapján a Szabó család által benevezett „kisbázai” vargányás marhapörkölt medvehagymás galuskával sikerült a legízletesebbre. Készítője, Szabó Gyuláné elmondta, az étel titka abban rejlik, hogy a húst a saját levében kell megfőzni, azaz nem szabad felönteni vízzel. – A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, zúzott fokhagymát és pirospaprikát teszünk bele, s azon pirítjuk meg a vöröshagymát – ismertette a receptet.

A Szabó család az elkészült étellel. Balról Gócza Péter, Szabó Nikolett,
Szabó Gyuláné és Szabó Gyula
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ebbe az alapba tesszük bele a húst, amit hagyunk a saját levében jól megfőni. Ízesítésnek borsot, őrölt köményt teszünk hozzá, no meg vargányát. A galuska pedig attól válik különlegessé, hogy apróra metélt medvehagymát keverünk a tésztába. A főzőverseny mellett süteménysütő versenyt is tartottak a településen, s több kategóriában adtak ki első helyezést. Az édes süteményeknél az ugyancsak Szabó Gyuláné által készített sajttorta, míg a pogácsák esetében Szabó Nikolett baconös, szalonnás háromszöge nyert. A falunapon emellett volt kispályás labdarúgó-mérkőzés, fellépett a borsfai amatőr zumba együttes, este pedig Mentős Laci és Kitty szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában