Tisztújítás

2018.08.28. 17:30

Megválasztották a Muramenti Gazdakör elnökét

Nemrég újjáalakult a Muramenti Gazdakör, a tagság döntött a tisztújításról. A szervezet elnökének Vida Lászlót választották.

Horváth-Balogh Attila

Vida László Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Vida László lapunknak elmondta: a gazdakörnek jelenleg 17 tagja van, egyéni vállalkozók, társas vállalkozások és őstermelők. Tevékenységi körük gyakorlatilag a teljes agrárvertikumot felöleli, a szántóföldi növénytermesztéstől kezdve az állattartáson át, a bogyós gyümölcs-termelésig.

- Legfőbb célunk a mezőgazdaságban megtermelt javak, az abból származó termékek és természetesen, maga az agrárszektor népszerűsítése, például a fiatalok körében – jelentette ki Vida László. – Szeretnénk velük is megkedveltetni az agrárszakmákat, hogy legyen szakember-utánpótlás – nem könnyű a mezőgazdaságban dolgozni, de nagyon szép élethivatás. Ezért a jövőben olyan programokat, rendezvényeket is szervezünk, amelyek felvillanthatják a fiatalok előtt az agrárium szépségeit.

Vida László Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az elnök hozzátette: a gazdák számára ugyancsak szeretnének majd szakmai foglalkozásokat, továbbképzéseket tartani, ehhez pályázati úton kívánják előteremteni a szükséges anyagi hátteret. Addig is, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szekcióin belül szervezett szakmai előadásokon igyekeznek minél nagyobb létszámmal képviselni a gazdakört.

- A távlati tervünk pedig az, hogy kialakítsunk egy olyan közösséget, mely révén nagy tételben olcsóbban tudjuk beszerezni a munkánkhoz, a termeléshez szükséges alapanyagot, s a termények értékesítését is egyfajta szövetkezeti modellben képzeljük el – tette hozzá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában