Sikeres vizsgát tettek

2018.08.29. 12:30

Bizonyítványosztás a Zala megyei kórházban

Tegnap bizonyítványosztással zárult a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban az ápolókat korszerű ismeretekkel felvértező szakképzés.

Magyar Hajnalka

A bizonyítványokat dr. Halász Gabriella, Gombosné Papp Judit mb. ápolási igazgató és Virághné Ujj Ilona oktatásszervező adta át Fotó: Katona Tibor

A másfél évig tartó, összesen 1800 órás felkészítés végeztével 16 fő OKJ-s ápoló képesítést szerzett, 14-en pedig csecsemő-és gyermekápoló OKJ-s végzettséget nyertek. A nyárba nyúló vizsgákat mindenki sikerrel teljesítette.

Az összejövetelen dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója mindenkinek gratulált a szorgalomhoz és kitartáshoz, hiszen az osztályos munka és a család mellett komoly kihívást jelentett a kurzus elvégzése. Az érintett osztályokra szintén jelentős terhet rótt a tanulmányaikat végzők helyettesítése, a kollégák helytállását szintén megköszönte a főigazgató.

A bizonyítványokat dr. Halász Gabriella, Gombosné Papp Judit mb. ápolási igazgató és Virághné Ujj Ilona oktatásszervező adta át Fotó: Katona Tibor

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által szervezett képzés célja az volt, hogy a régi típusú képesítéseket felfrissítse, s a jelenben érvényes kompetenciákra, szakértelemre váltsa. A felzárkóztató képzés egyben szakmai előmenetelt is biztosít az érintetteknek.

A kórház, a saját dolgozói mellett a megyében működő egyéb egészségügyi intézményeknek is lehetőséget kínált a kurzussal. A 16 ápolóból 11 fő dolgozik a megyei kórházban, 3 fő Hévízről, 1 Keszthelyről, 1 pedig a Diaverum Hungarytől csatlakozott. A 14 csecsemő- és gyermekápoló közül 4-en Nagykanizsán kamatoztatják a megszerzett tudást, a többiek az egerszegi osztályt erősítik.

Az elméleti képzés teljes egészében a megyei kórházban zajlott (16 orvos, 36 oktatónővér és 15 egyéb oktató részvételével), a gyakorlati felkészítés részben a küldő intézményekben valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában