Új élmények

2018.07.04. 07:41

Sportlövészet, foci, főzőverseny – Így telt a rigyáci falunap

Falunapot rendeztek szombaton a dél-zalai településen. Nagy érdeklődésre tartott számot a főzőverseny, melyre 9 csapat nevezett.

Horváth-Balogh Attila

A falu iskolásai is felléptek Fotó: Kántor László

A főzőverseny már 9 órakor elkezdődött, a bográcsokban többek közt gulyás, pacal-, vörösboros marhapörkölt rotyogott, de készült lángos is. A falunapi kavalkád azonban igazából 13 órakor, a millenniumi parkban tartott szentmisével vette kezdetét, melyet a becsehelyi plébános, Horváth Gábor mutatott be.

A falu iskolásai is felléptek Fotó: Kántor László

A délután folyamán számos kulturális program, illetve lövészet, sportlövészet, foci várta az érdeklődőket, a legkisebbeknek pedig ugrálóvár és népi játszótér kínált kikapcsolódást. A napot Bazsiboy műsora zárta.

Kántor László, a település polgármestere elmondta: a falunapi programok nagy sikert arattak, s a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is. A polgármesterrel szót váltottunk a tervezett beruházásokról, melyek kapcsán elmondta: 3 elnyert pályázatuk van, melyek révén többek közt szeretnének tovább építeni egy mezőgazdasági utat, illetve felújítani a meglévő szakaszt. Ezen kívül felújítanák a hivatal és a templom közötti járdaszakaszt, valamint a Béke utca aszfaltfelületét. A dolog szépséghibája, hogy a 3 pályázat akkora önrészt (13 millió forintot) igényel, amennyivel jelen állás szerint nem rendelkezik az önkormányzat. Kántor László azonban hozzátette: dolgoznak azon, hogy az elnyert támogatás ne vesszen el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában