Képviselő-testületi ülés

2018.07.06. 07:00

Megszavazták: fecskeházat építenek Zalaszentgróton

A hiányzó források ellenére megvalósítja az önkormányzat a fecskeházprogramot, erről született döntés nemrég a zalaszentgróti képviselő-testületi ülésen.

Szabó Judit

Az önkormányzat 2017-ben 84 millió forint pályázati pénzt nyert a fecskeházprojektre, amely 4 lakás kialakítását célozta meg a régi ipari iskolában, valamint a fiatalok otthonteremtésének támogatását, az elhelyezkedésüket segítő gazdaságfejlesztési program megvalósítását és ifjúsági referens alkalmazását. A Zalai Hazatérők Egyesülete egyebek mellett életpálya-tervezést segítő tanácsadást és kompetenciafejlesztést vállalt konzorciumi partnerként, s a Hazatérés program folytatását.

A pályázatból 30 millió forintot lehet az építési beruházásra fordítani, de az ajánlatok alapján kiderült, hogy plusz 25 millió forintra lenne szükség. Még a májusi testületi ülésre benyújtott előterjesztés szerint a hiányzó összeget az épület emeleti részének értékesítéséből teremtenék elő.

A javaslat azt is tartalmazta, hogy a földszinti négy lakás kialakításán túl az egész homlokzatot hőszigetelnék, s a régóta beázó tető hő- és vízszigetelését is megoldanák.

Ez az előterjesztés májusban nem kapta meg a képviselő- testületi többség támogatását (négyen igennel voksoltak, egy képviselő nemmel szavazott, négyen tartózkodtak). A júniusi ülésre alternatív határozati javaslattal került be az ügy, az egyik szerint az önkormányzat lemond a programról, a másik szerint a májusi ülésre beadott javaslatnak megfelelően jár el. Ezúttal a többség az utóbbi mellett döntött, így elindulhat a fecskeház kialakítása és a projekt többi elemének valóra váltása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában