19 országból érkeztek

2018.07.19. 07:00

Megnyílt a Formula Student East Zalaegerszegen

Megnyílt tegnap a megyeszékhelyen, a járműipari tesztpályán a Formula Student East, Európa legmeghatározóbb mérnökhallgatói konstrukciós versenye.

Hajdu Péter

A megnyitón dr. Vadvári Tibor (az asztal bal oldalán középen) köszöntötte a járműfejlesztő mérnökhallgatókat Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Járműmérnökök Egyesülete által szervezett, július 18-tól 22-ig tartó nemzetközi konstrukciós versenyen idén 19 országból érkezett 60 csapatnak nyílik lehetősége megmérettetni magát konstrukcióival. Mintegy 1800 fiatal mérnökjelölt érkezett a városba, a tesztpályán zajló eseményekre.

A megnyitón dr. Vadvári Tibor (az asztal bal oldalán középen) köszöntötte a járműfejlesztő mérnökhallgatókat Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Formula Student versenysorozat 1981-ben indult, mérnöki és gazdasági tanulmányokat folytató diákok számára, akiknek olyan formula versenyautót kell konstruálniuk, amit nemcsak megépítenek, hanem a piaci koncepcióját is elkészítik. Az FS Eastet pedig 2016-ban olyan volt mérnökhallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként már kipróbálták magukat a Formula Student versenyen. Az idei viadalra négy magyar csapat jutott be.

A versenyzőket tegnap dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte a helyszínen, és megnyitó beszédében örömét fejezte ki, hogy felbőgnek a motorok a tesztpályán.

– A Formula Student East nem verseny, nem csapatok, nemzetek rivalizálása, hanem a jövő mérnökeinek izgalmas, magával ragadó tudáspróbája – mondta többek között dr. Vadvári Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában