Ünnep

2018.07.10. 09:00

Közösségi program az irsapusztai városrész lakóinak Zalalövőn

Olyan jól sikerült három éve az irsapusztai településrészről elszármazottak találkozója, hogy azóta minden évben megtartják a nyári közösségi ünnepet az egykor önálló, ám 1925-ben Zalalövő részévé vált településen.

Gyuricza Ferenc

A kulturális program egyik közreműködője a salomvári tánccsoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A helyiek által falunapnak nevezett közösségi ünnepet három éve a jelenleg mintegy 80 lakosú településrész búcsújához igazították, így azt azóta is július elején, általában a hónap első hétvégéjén tartják – tudtuk meg az idei programok egyik főszervezőjétől, Gálné Horváth Renátától.

– Valójában búcsúnak indult az a programsorozat, és először 1991-ben rendezték meg, amikor a helyi kápolna felújítás utáni szentelését is tartották – magyarázta Gálné Horváth Renáta.

A kulturális program egyik közreműködője a salomvári tánccsoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Falunapnak az elszármazottak találkozója óta nevezzük a rendezvényt. A célunk továbbra is az, hogy olyan közösségi programmal rukkoljunk elő, ahol jól érzik magukat az emberek, közösen, egymással beszélgetve, akár a régi emlékeiket felidézve töltenek el egy tartalmas napot, és az elszármazottak is újra hazajöjjenek, ha nem is olyan nagy számban, mint a találkozó idején, hiszen vannak olyanok is, akik egészen távolra kerültek Irsapusztáról. A szervezőknek persze így sincs okuk panaszra, hiszen a településrész lakosságszáma ezúttal is megtöbbszöröződött a vasárnapi rendezvény idejére. A falunap ünnepi szentmisével kezdődött, majd színes, szórakoztató programok várták a résztvevőket. Mások mellett fellépett a gyermekszínjátszó Tompa Barnabás, a Táncoló Talpak csoport, az Ezüstlile néptánccsoport, az Irsai Nótakör, a Salla néptánccsoport, a salomvári tánccsoport, Radics Petra és Tóth Christofer énekesek, míg a városrészben élő lányok és asszonyok látványos boszorkánytánccal szórakoztatták az érdeklődőket. Emellett volt salsa- és moderntánc-bemutató, játszóház és különböző sportolási lehetőségek, valamint egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek a jelen lévők. A műsor zárásaként a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek előadását tekinthették meg a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában