Kultúra

2018.07.14. 19:53

Göcsej örök fotókiállítás Milejszegen a Zsuppán-kertben

Népes közönség volt résztvevője szombaton délután a milejszegi Zsuppán-kertben a Pajtagaléria és színpad képzőművészeti és színházi rendezvényének.

Győrffy István

A kiállítás megnyitó résztvevői 2.

Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg azt a fotókiállítást, ami a Dombérozó rendezvénysorozatban résztvevő 16 falut – Babosdöbréte, Barlahida, Becsvölgye, Böde, Csonkahegyhát, Gellénháza, Gombosszeg, Kávás,Kustánszeg, Milejszeg, Nagylengyel, Nova, Petrikeresztúr, Teskánd, Szilvágy, Zalaszentgyörgy – mutatta be több száz képen.

A kiállítás megnyitó résztvevői 1.
A kiállítás megnyitó résztvevői 2.
A kiállított képek a pajtagalériában a megnyitó előtt

-A Zsuppán-kert a göcseji művészetek völgye – mondta Vígh László országgyűlési képviselő a Göcsej örök címet viselő fotókiállítás megnyitóján, amelyen helyi érdeklődők mellett részt vettek az egerszegi kárpát-medencei diáktábor fiataljai is.

Az érdeklődő közönség 1.
Színpadon a milejszegi színjátszók
Az érdeklődő közönség 2.

A fotók közül 9 faluról lapunk turisztikai sorozatát készítő Győrffy István képeiből készült válogatás. A megnyitó után Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony /göcseji átiratban/ című darabját a milejszegi amatőr színtársulat adta elő nagy sikerrel.

Vígh László megnyitja a kiállítást, baloldalt a Zsuppán-kert tulajdonosa Nagy András

A milejszegi amatőrök ezzel a darabbal vettek részt az országos pajtaszínház találkozón a Nemzeti Színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában