A közbiztonságért

2018.07.02. 16:38

Fiatalok segítik a rendőrség munkáját Keszthelyen

Mint már másfél évtizede, idén nyáron is fiatalok segítik a rendőrség munkáját és tesznek azért, hogy biztonságosabb legyen Keszthely. Járják a Balaton-parti parkolókat, a strandokon és a város frekventált területein is figyelnek az emberekre és vagyontárgyakra.

Keszey Ágnes

A keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda két munkatársa: Kovács Dominik és Cserdy Boglárka munka közben a Balaton-parti parkolóban Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Bűnmegelőzési, vagyonvédelmi jó tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogatnak, figyelnek arra, hogy nem maradt-e lehúzva a parkoló járművek ablaka, nem hagytak-e a gépjárművekben táskát, telefont tulajdonosaik, s ha kell, turisztikai információt is nyújtanak azok a középiskolások, akik a Bűnmegelőzési irodában dolgoznak. A hétfő délutáni megnyitón köszöntőt mondott Ruzsics Ferenc polgármester, dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány és Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, akiktől megtudtuk, hogy a rendőrség szakmai irányításával, a keszthelyi önkormányzat 1,5 millió forintos támogatásával hét hétig működik a Bűnmegelőzési Iroda. Az itt dolgozó 28 középiskolás egy hetes felkészítő táborban is részt vett. Az Energia téren található irodaépületnél pedig naponta 10 és 18 óra között rendőrség BikeSafe programja keretében bárki regisztráltathatja kerékpárját, hogy ha azt ellopnák, könnyebben visszakerülhessen tulajdonosához.

A keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda két munkatársa: Kovács Dominik és Cserdy Boglárka munka közben a Balaton-parti parkolóban Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában