Panasz

2018.07.27. 11:30

Két hete romlott el a lift az egyik zalaegerszegi kilencemeletesben

A megyeszékhelyi Kovács Károly tér 4. szám alatti lakosok majdnem két hete nélkülözni kénytelenek a ház liftjét – futott be a panasz lapunkhoz.

Arany Horváth Zsuzsa

Üzemen kívül – de talán csak július 30-ig Fotó: Katona Tibor

A kilencemeletes épület magasabb szintjein élők – köztük számos korosabb ember – nehezen élik meg a napi lépcsőzést. Közülük Kiss Ferenc fordult szerkesztőségünkhöz, mivel az ígért javítási határidő lejárt, de továbbra sem működik a felvonó.

Az épület közös képviseletét ellátóktól megtudtuk, hogy a Schindler Hungária felvonógyártó és -javító céggel vették fel a kapcsolatot, akik már felmérték a hibát.

Üzemen kívül – de talán csak július 30-ig Fotó: Katona Tibor

– Az egyik függesztő lapos heveder szakadt le a szóban forgó ház liftjében, ezt az alkatrészt Berlinből, az ottani raktárból kellett megrendelnünk – tájékoztatott a felvonójavító zalaegerszegi egységének szervizvezetője, Tóth Gyula. – Általában hamar megérkezik a megrendelt eszköz, de ha Németországban sincs éppen raktáron, akkor a gyártókhoz fordulnak az ottani kollégák.

A lift egyébként a házzal egyidős, azaz éppen ötvenesztendős, szinte ipari műremek, illetve műemlék, a cserealkatrészek beszerzésekor tehát erre a körülményre is tekintettel kell lenni. Korábban már felújították a felvonót, a szóban forgó függesztők is újításnak számítanak.

– Mindhármat ki fogjuk cserélni, így reméljük, sokáig nem lesz vele gond a jövőben – mondta Tóth Gyula.

A javítást július 30-ra tervezi a Schindler Hungária zalaegerszegi egysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában