Sajtó és Tanulás

2018.06.22. 15:30

Tábori élmények és tudósítások Kislődről

A Sajtó és Tanulás (Séta) táborban idén is bebizonyosodott, hogy a középiskolások generációjából nem hiányzik a humor és a kreativitás.

Tóth B. Zsuzsanna

A díjazott Keöves Dóra és Szabó Anita Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amellett, hogy a tábor előadásairól, vetélkedőiről remek tudósításokat készítettek, feltalálták magukat a legszokatlanabb feladatok megoldása során is. A játékos vetélkedőn Kurbucz Tamás testnevelő tanár vezetésével GPS-koordináták alapján, árkon-bokron át fáradhatatlanul gyűjtötték a puzzle-darabokat. A klasszikus mesék fényképsorozatban való feldolgozása megmozgatta a fantáziájukat, feltalálták magukat a jelmezt és a forgatási helyszínt illetően, rendeztek, sminkeltek, dramatizáltak, sikerrel bújtak az operatőr bőrébe mobiltelefonjaikkal. A vetélkedőt a Hófehérke történetét frappáns narrációval és kimagasló előadással feldolgozó zöld csapat nyerte.

A díjazott Keöves Dóra és Szabó Anita Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A zárónapon az egyik televíziós kereskedelmi csatornát képviselő Hujder Zoltántól megtudták, hogy mi a különbség a rádióban, televízióban és a nyomtatott sajtóban megjelenő hírek és azok felvétele között. Az előadó beszélt többek közt a képi megjelenítés mikéntjéről és a szerkesztés szempontjairól. Halász Sándor mozgóképkultúra- és médiatanár álhíreket dolgoztatott fel velük klasszikus híradós stílusban. A tábor végére a négy megyéből érkezett diákok közt barátságok szövődtek, továbbtanulási tervek módosultak, többen elgondolkoztak a média világa nyújtotta lehetőségekről, ami a jövőt illeti. A Tábor Írása díjat Keöves Dóra, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium tanulója kapta, míg a Tábor Képét Szabó Anita készítette a pápai Batthyány-gimiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában