Európai színvonalon

2018.06.09. 09:00

Mintegy 2,7 milliárd forintból fejlesztik a fürdőt Lentiben

Aláírták a tervezői szerződését annak a mintegy 2,7 milliárd forint értékű beruházásnak, melynek keretében jelentős fejlesztés valósul meg a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban.

Korosa Titanilla

A fedett és a szabadtéri fürdőt is érintik a jövőre kezdődő fejlesztések Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A Thermal Hotel Balance-ban megtartott sajtótájékoztatón Kutfej Attila, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője mutatta be az újabb, 2020-ra megvalósuló beruházást.

– A kivitelezés jövőre kezdődik, a létesítményben több átalakítást is tervezünk – kezdte. – A fedett fürdőt felújítjuk, egyes részeit, így a szaunavilágot jelentősen kibővítjük, emelet épül, ahol az új szépségfarm és a gyógyászati részleg is helyet kap. Emellett megújul a nyári bejárat és a közeli vendéglátó egységeket, büféket is korszerűsítjük, valamint új vendégszobákat alakítunk ki. A fejlesztés a medencéket is érinti. Talán a legfontosabb a külső termálmedence felújítása, de érinti a pancsolót és a tanmedencét is. A területet parkosítjuk és öntözőrendszer segíti majd a rendben tartását. Az építkezést igyekszünk úgy ütemezni, hogy a vendégeket minél kevésbé zavarja.

A fedett és a szabadtéri fürdőt is érintik a jövőre kezdődő fejlesztések Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A beruházás költsége mintegy 2,7 milliárd forint, amihez egy tavalyi kormányhatározat biztosítja a forrást. Az ügyvezető kiemelte: a lenti fürdő ezzel európai színvonalúvá válik és felveheti a versenyt a hasonló külföldi létesítményekkel a szolgáltatások színvonalában és mennyiségében is.

A sajtótájékoztatón Horváth László polgármester fel­elevenítette az elmúlt évek gyógyfürdőt érintő fejlesztéseit – köztük a fedett élményfürdő, illetve a négycsillagos szálloda felépítését.

A tervezési munkákat a Domoplan Építész Kft. munkatársai végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában