Elméleti és gyakorlati tudnivalók

2018.06.25. 12:00

Kis pecások nagy vizsgája: ötvenen vizsgáztak Nagykanizsán

Biztosított a horgásztársadalomban az utánpótlás, ugyanis tegnap közel félszáz fiatal adott számot állami, illetve iskolai vizsga keretében horgásztudásáról.

Szabó Zsófia

Szilvaorrú keszeg vagy a paduc sem fog ki azokon a gyerekeken, akik a Kanizsa Horgásziskola jóvoltából szerezték meg az „éles”, önálló horgászathoz szükséges bizonyítványt. A 8–14 éves gyerekek helyi horgászegyesületek, köztük a Zrínyi, a Szúnyog, a Kőolajipari Dolgozók és az Izzó csapatának összefogásával bővítették horgásztudásukat. A csapatok saját forrásból és pályázati finanszírozásból fedezték a gyerekek oktatását. A program közel félmillió forintba került.

Felszerelést és Csótó-bérletet kaptak

Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke elmondta: a támogatásoknak köszönhetően a gyerekek teljes horgászfelszerelést, a Csótóra éves horgászjegyet is kaptak.

Több programból állt az iskolarendszer – jelezte. – Az elméleti oktatás keretein belül többek közt a környezet- és természetvédelemről, halbiológiáról, balesetvédelemről, horog- és zsinórkötésről tanultak. A vizsgához gyakorlati ismeretek is szükségesek. Mindez a vízparton folyt. A kifogott halakat azonosítaniuk kellett – összegezte Szépligeti Ferenc.

A mintegy ötvenfős pecás csapatban nemcsak fiúk voltak, hanem négy leány is. Köztük a 13 éves Simon Alíz, aki már jó pár éve horgászik.

A Balaton a kedvenc helyem, általában pontyra horgászunk apával – mondta a lányka. – A legnagyobb 5 kilós volt. Persze azért van még mit tanulnom. A szóbeli vizsgán találkoztam olyan hallal, amelyet nem ismertem fel. Hiába, ingolát még nem láttam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában