Rendezvény

2018.06.28. 10:00

Ismét felvonultak a KOKSZ tagjai

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség (KOKSZ) maroknyi csapata ezúttal a 25. Kántor András Veterán Autós és Motoros Találkozón vett részt Kiskunhalason.

Benedek Bálint

A kanizsai „kokszosok” is csatlakoztak a látványos felvonuláshoz Fotó: KOKSZ

Kántor András, a szervező egyesület névadója volt Kiskunhalason az első veteránjármű-tulajdonos, nagyon szerette és tisztelte a régi korok autó­csodáit. Felújított egy 1950-ben gyártott Opel Olimpiát is. Kántor András ismert személyisége volt a városnak. Az 1994. június 10-én bekövetkezett halála után a barátai elhatározták, hogy emléke előtt tisztelegve létrehoznak egy veteránjármű-találkozót. Az egyesület tagjai büszkék arra, hogy az ország egyik legrégebbi veterán túrája az ő nevükhöz fűződik.

A kanizsai „kokszosok” is csatlakoztak a látványos felvonuláshoz Fotó: KOKSZ

Az eseményhez egy másik jubileum is kötődött, hiszen az idén ünnepelte 10 éves születésnapját a Magyar Velocipéd Barátok Köre. Emléktúrájukhoz csatlakozva jöttek el az ország különböző városaiból, például Nagykanizsáról is a velocipéd rajongói. A kanizsaiak vezették fel a tizenkét kilométeres tekerést, nagy feltűnést keltve városszerte.

Az érdeklődők a későbbiek során megnézhették a veterán kerékpárok kiállítását, amelyen fiatal és fanatikus gyűjtők, így a nagykanizsaiak is bemutatták féltve őrzött kerékpárjaikat. Voltak háborús katonai, összehajtható ejtőernyős kerékpárok, és több régi versenybicikli is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában