Önkéntes nyelvtanítók Amerikából

2018.06.23. 08:00

Ingyenes angolórák nyolc zalai településen

Csütörtökön este tizenegy önkéntes nyelvtanár érkezett Amerikából Zalaegerszegre, hogy a Learning Enterprises program keretében a jelentkező zalai településeken segítséget nyújtsanak az angol nyelv gyakorlásában. Idén Zalatárnok, Teskánd, Alibánfa, Rezi, Egervár, Pusztaederics, Zalakaros és Zalaegerszeg csatlakozott az immár hatodik alkalommal felkínált lehetőséghez – tájékoztatta lapunkat Szeder-Kummer Mária, a szervező Zalai Falvakért Egyesület ügyvezető titkára. Zalaegerszeg első alkalommal vesz részt a programban, itt a Zrínyi és az Ady-gimnázium tanulói csiszolhatják tudásukat anyanyelvi oktató közreműködésével.

Magyar Hajnalka

A foglalkozások hétfőtől indulnak, napi 3-5 órában, figyelemmel a résztvevők tudásszintjére és életkorára. A tanulócsoportok minden generációt felölelnek az óvodásoktól a felnőttekig. A képzés három héten át tart, a vendégtanárok július 13-án utaznak tovább Szlovákiába.

A nyelvoktatók többsége tanár, vagy egyetemista, akad közöttük angol és japán származású is. Az önkénteseket zalai családok fogadják, így személyes kapcsolatteremtésre is mód nyílik. Emellett kirándulásokat, egyéb programokat ugyancsak szerveznek számukra, ami által megismerhetik kultúránkat, szokásainkat, értékeinket.

A program résztvevői július 4-én Pusztaedericsen összegzik a „félidős” tapasztalatokat, s kerti parti keretében, vendéglátóik társaságában közösen ünneplik meg a függetlenség napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában