Vajda Öregdiákok Egyesülete

2018.06.03. 09:49

Faragott padot is kaptak az egykori diákoktól a maiak Keszthelyen

Szombaton tartotta ünnepi közgyűlését a Vajda Öregdiákok Egyesülete Keszthelyen. A volt gimnazisták idén is segítették a maiakat, az erről szóló összegzést is hallhatták a jelenlevők, akik a délután folyamán a hagyományos bográcspartin, kötetlen hangulatban idézték fel a régmúlt diákéveket.

Keszey Ágnes

Ez alkalomból az 1964-ben érettségizett B. osztály egy egyedi, faragott beltéri padot adott át a gimnáziumnak. A közgyűlésen dr. Gárdos Tamás számolt be az elmúlt egy évről. Az egyesület 500 ezer forinttal támogatta a jó tanuló, hátrányos helyzetű diákokat, ezen felül 130 ezer forinttal ismerte el a kiemelkedő versenyeredményt elérteket.

Átadták az egyesület hajdani elnökéről, dr. Máté Lászlóról elnevezett díjat, melyet idén dr. Gelencsér Józsefnek ítéltek oda. A díjazott ötlete alapján a közgyűlés után a Helikon parkban elültették a Helikoni Ifjúság emlékfáját – egy tölgyfát – dr. Festetics György, az idei Helikon eredményes fellépője: Kiss Réka, az egykori aranyérmes helikoni diák: dr. Gelencsér József, Ruzsics Ferenc polgármester és dr. Gárdos Tamás közreműködésével. Az elnök megfogalmazása szerint az élő fa szimbolizálja, hogy a Helikon is egy olyan élő hagyomány, mely mindig megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában