Emlékek az első világégésről

2018.06.01. 10:00

Bemutatták a Lélek a háborúban címmel kiadott lemezt Szepetneken

Lélek a háborúban címmel mutatták be szerdán Dráfi Mátyás, Boráros Imre és Sinkovits-Vitay András színművészek első világháborúról szóló CD-jét.

Szabó Zsófia

Sinkovits-Vitay András Lengyák Andrással és Ruzsinszky Klementinával, a lemezen bemutatott naplórészlet jogutódjával Fotó:Szakony

A Királyi Pál ÁMK-ban tartott rendezvényen Matola Krisztina szervező jelezte: a lemez kiadására pályázatot adott be a szepetneki Aranyszív Szociális Szövetkezet az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottsághoz. A CD-n az első világháborúról szóló versek, naplórészletek, katonadalok hallhatók.

Sinkovits-Vitay András Lengyák Andrással és Ruzsinszky Klementinával, a lemezen bemutatott naplórészlet jogutódjával Fotó:Szakony

 

A színművészek mellett Szutor Ágnes népdalénekes és Vesztergán Miklós tárogatóművész is közreműködik a lemezen. A rendezvényen Sinkovits- Vitay András azt mondta: nehéz visszahozni a jelenbe, ami az első világháború idején történt. Ugyanakkor a fiataloknak és a felnőtt generációnak is ismernie kell az elődök életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában