Köszöntötték őket

2018.06.05. 08:00

Baróti fiatalokkal ismerkednek zalai kortársaik

Kilencfős ifjúsági csoport érkezett Barótról a megyeszékhelyre a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete meghívására.

Magyar Hajnalka

Balaicz Zoltán köszöntőjét mondja, jobbján Tóth Gábor, előtérben a baróti vendégek Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Egyhetes programjuk kezdetén, tegnap köszöntötték őket a Véndiófa étteremben. A Zeg összehoz című program célja a térség lehetőségeinek megismertetése és a baráti szálak szorosabbra fűzése volt.

Tóth Gábor, az egy évvel ezelőtt megalakult egyesület alelnöke ismertette az elkövetkező napok programját. Kedden a sporté a főszerep, egyebek mellett funkcionális edzés és küzdősport oktatás is várja majd a baróti vendégeket. Szerdán a várossal ismerkednek, csütörtökön az innovációs irányokkal, benne a tesztpályával. Pénteken a fiatal zalai vállalkozók lehetőségeibe tekinthetnek bele több előadás jóvoltából, este pedig csatlakoznak az Egerszeg Fesztivál közönségéhez.

Balaicz Zoltán köszöntőjét mondja, jobbján Tóth Gábor, előtérben a
baróti vendégek Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere örömmel üdvözölte a fiatalok találkozóját, amiből hagyományt szeretnének teremteni. Utalt rá, hogy a Baróttal tavaly megkötött testvérvárosi kapcsolat a fiatalság kezdeményezései révén kaphat további friss lendületet, az ifjúság bekapcsolódásával válhat igazán élővé. Kiemelte: szimbolikus erővel bír, hogy épp a nemzeti összetartozás napján ültek egy asztalhoz beszélgetni az egerszegi és az erdélyi fiatalok.

A diskurzus keretében két tucatnyi egerszegi és városkörnyéki fiatal ismerkedett a baróti kortársakkal, akik számos dolgot megtudtak az itteni életről. A találkozó vendége volt többek között Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, valamint dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is. A fiatalok kora este részt vettek a város trianoni megemlékezésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában