Opera

2018.06.27. 09:00

A Tosca koncertszerű előadásával lépnek fel a művészek Nagykanizsán

Hatvanöt év után újra operát hallhat-láthat a közönség a dél-zalai városban. Erről tartottak sajtótájékoztatót tegnap a városházán.

Horváth-Balogh Attila

Ókovács Szilveszter, Dénes Sándor és Szamosi Szabolcs a cd-box átadásakor Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ezen Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője a Magyar Opera200 című CD-bokszot adta át Dénes Sándor polgármesternek. De ezt megelőzően utóbbi köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Ókovács Szilveszternek. A főigazgató elöljáróban megjegyezte: az operaház 134 éves történetében teljes előadásuk még nem jutott el Nagykanizsára, s az utolsó színpadi opera-megjelenés is 65 évvel ezelőtt volt a városban.

Ókovács Szilveszter, Dénes Sándor és Szamosi Szabolcs a cd-box átadásakor Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Az Ybl Miklós tervezte történelmi operaházunk már egy éve zárva tart a zajló felújítás miatt és még egy évig legalább így marad, ez az időszak viszont jó alkalmat kínál arra, hogy kormányzati támogatással külföldre, határon túli magyarlakta területekre, illetve Magyarország fővárostól távolabb eső pontjaira is elvigyük repertoárunkat – mondta Ókovács Szilveszter. – Ennek jegyében Zalaegerszegre 4 előadásos bérletsorozatot hozunk, Nagykanizsára pedig a Filharmónia Magyarországgal való együttműködés keretében Puccini: Tosca című művének koncertszerű előadásával érkezünk. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszterrel, Kovácsházi Istvánnal és Fokanov Anatolijjal, teljes énekkarral és gyermekkarral, Halász Péter vezényletével a közönség december 3-án nézheti-hallgathatja meg a darabot a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Ezt követően Szamosi Szabolcs a Filharmónia nagykanizsai bérletének időpontjait és előadásait ismertette, végül közösen átadták a polgármesternek azt a cd-boxot, amely a hazai operakultúra 200 esztendejének remekműveit tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában