Köszöntés

2018.05.17. 12:00

Véradók kaptak elismerést Keszthelyen

Többszörös véradókat és a Vöröskeresztben kiemelkedő munkát végzetteket köszöntöttek szerda este a Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Közel 130 donor kapott elismerést, köztük első véradók is.

Keszey Ágnes

Kapcsándy Mária, Nyitrai István és Németh Ágnes az ünnepségen Fotó: A szerző

A Csány-Szendrey ÁMK -ban megrendezett ünnepségen – ahol az intézmény tanulói műsorukkal emelték az esemény fényét – Kapcsándy Mária, a Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének elnöke ismertette: a járás területén tavaly az éves donorterv közel 107 százalékra teljesült: a 110 véradáson 2821 fő vett rész, közel tíz százalékuk, 269 fő elsőként. A Vöröskereszt világnapját és a donorok áldozatos tevékenységét méltató beszéde után dr. Varga Andrea, a Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának vezetője mondott köszöntőt, majd kitüntetéseket adtak át, elsőként az Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége által adományozott elismeréseket.

Kapcsándy Mária, Nyitrai István és Németh Ágnes az ünnepségen Fotó: A szerző

Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetést Arany Fokozatú elismerést érdemelt ki a megyei szervezet elnöke, Németh Ágnes, aki a díjat majd az országos ünnepségen veszi át. Ezüst fokozatú elismerést kapott Donáczy Dezsőné, a zalaegerszegi szervezet önkéntese és a Gerecs Mária, a zalavári szervezet alapítója. Bronz elismerést kapott Fischer Józsefné és Fridrich Mária – mindketten a zalaapáti alapszervezet tagjai és a keszthelyi Ulveczky Menyhértné. A Magyar Vöröskereszt Megyei Vezetősége oklevelét vehette át Komlósi Zita a Szentgyörgyvölgyi Vöröskeresztes Segítők titkára. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Véradóbarát munkahely kitüntetésben részesítette a Honvédkórház Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet kollektíváját.

Az Év Önkéntese a keszthelyi Nagy Barnabás lett. A Vöröskereszt Országos Vezetősége Humanitárius Település címet adományozott – harmadszor, véglegesen – Cserszegtomaj és Sármellék településeknek. Közel 130 véradót is jutalmaztak: elsőként a cserszegtomaji Nyitrai István vehette át a kitüntetést: ő 231 alkalommal adott vért, őt követték többszörös, majd első véradók is a kitüntettek sorában, s bejelentették azt is, hogy a Keszthelyi Kórház Vértranszfúziós Osztálya részére a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a Véradó mozgalom Támogatói Oklevél kitüntetést adományozta kimagasló szakmai tevékenységért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában