Park

2018.05.16. 13:00

Megszépült a zalaszentgyörgyi sárkánykígyó

Három évvel ezelőtt hozták létre a falu szélén a testvértelepülések parkját.

Magyar Hajnalka

A szombati akcióban harmincan vettek részt Fotó: Önkormányzat

Szombaton mintegy 30 önkéntes félnapos munkája révén megszépült a falu néhány éve létesített testvértelepülési parkja.

A munkát az önkormányzat, a polgárőr egyesület, a nyugdíjasklub és a kertbarát kör szervezte. A résztvevők gyomláltak, takarítottak, szépítették a környezetet, a pizzakóstolással és beszélgetéssel záruló összejövetel a Közösségek hete program keretében zajlott.

A szombati akcióban harmincan vettek részt Fotó: Önkormányzat

Zalaszentgyörgyön 2015-ben hozták létre a testvértelepülési parkot, amely a Marosszentgyörggyel és Oromhegyessel kialakított jó kapcsolat szimbólumán túl a megemlékezésekhez, rendezvényekhez is méltó helyszínt kínál. A bicikliút mellett elnyúló park növénycsoportjai és útjai a falu nevéhez illően sárkánykígyó alakzatot adnak ki. Erre utal az is, hogy a park évente 2-3 alkalommal esedékes közösségi rendbetételét sárkányzöldítésnek nevezték el. A munka egyben alkalom a generációk találkozására is, hiszen az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki kiveszi belőle a részét.

A reprezentatív területen a pihenésre módot kínáló padok mellett kis panteont alakítottak ki a Zala neves szülötteit bemutató mellszobroknak, továbbá a megemlékezések, ünnepségek helyszínéül szolgáló emlékműveknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában