Kiállítás

2018.05.13. 10:00

Látlak téged! – esélynap az egerszegi Apáczaiban

Látlak téged! E címmel nyílt kiállítás szombaton az Esélynap keretében az Apáczai Művelődési Központban, összefoglalva az egész rendezvény üzenetét.

Magyar Hajnalka

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Hiszen a Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház által 6. alkalommal megrendezett érzékenyítő nap lényege éppen az, hogy – utalva a népszerű Avatar című filmre – a külsőségeken túl tanuljunk meg mélyebbre látni fogyatékkal élő embertársaink életébe, értékeibe – foglalja össze Bognárné Bengő Hajnalka, a CSEÖH irodavezetője.

Pillanatok a csörgőlabda bajnokságról
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlao
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A mozgalmas napot Balaicz Zoltán polgármester üzenetét tolmácsolva Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke, Györe Edina, az SZGYF Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Choma Balázs, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének alelnöke nyitotta meg. A programok jóvoltából az érdeklődők kipróbálhatták az érzékszerveket és a logikát próbára tevő társasjátékokat, elsötétített szimulációs teremben próbálkozhattak asztalterítéssel, teregetéssel, illetve bevásárlással. E programot a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületével közösen szervezték.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Sokan regisztráltak az érzékszervi szabadulószoba által kínált élményre, amelyben úgy kellett a csapatoknak megküzdeni a feladatokkal, hogy átmenetileg minden tag lemondott egy-egy érzékszerve használatáról. A Zalai Kutyasuli terápiás munkacsoportja a kisgyermekes családoknak kínált élményt, s életkortól függetlenül sokakat érintett meg a Látlak téged! című kiállítás, amelyen a fogyatékkal élők számára rendezett téli élménynapon készített fotókat állították ki. A fogyatékos emberek világnapjához (december 3.) időzített élménynapon stíluskommunikátor, fodrász, sminkes segédkezett a fotózás előtti szépítkezésben. E programot a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével közösen szervezte a CSEÖH, teszi hozzá Bognárné Bengő Hajnalka.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az Esélynap legmozgalmasabb fejezete a 4. alkalommal megrendezett csörgőladba bajnokság volt, amelyre rekord számú csapat (17) nevezett. A győztesek mellett a lelkes részvételt is elismerték, az Esély-díjat idén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a búcsúszentlászlói Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény közös csapata vehette át.

A napot számos színpadi produkciót felvonultató Esély-gála zárta fogyatékkal élők és egészségesek részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában