képviselő-testületi ülés

2018.05.31. 16:00

Ismét terítéken a hulladékszállítás Keszthelyen

Mint az elmúlt hónapokban szinte minden alkalommal, a májusi képviselő-testületi ülésen is szóba került az önkormányzati tulajdonú hulladékszállító cég veszteséges működése. Emellett több, a városban működő szociális, segítő és támogató szervezet munkájáról, valamint a gyermekvédelemről és a gyámügyi törvény végrehajtásáról szóló tájékoztató is szerepelt a napirendi pontok között.

Keszey Ágnes

Fotó: pixabay.com

21 millió 417 ezer forint veszteséggel zárta a tavalyi évet a hulladékszállítást alvállalkozóként végző HUSZ Nonprofit Kft. Az tulajdonos önkormányzat többször juttatott tőkét a működési veszteségek finanszírozására, a likviditás javítására. A cég tavalyi évét összegző előterjesztésből kiderül, hogy a gazdasági társaság felügyelőbizottsága felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a cég további működtetésével kapcsolatban a stratégiai döntés elkerülhetetlen, mivel a jelenlegi szabályozott piaci helyzetben és a tőke több mint hat millió forintos hiánya miatt nem képes a gazdaságos működésre, tevékenységének finanszírozására.

A képviselők a szociális szférában dolgozó szervezetek tájékoztatóit is áttekintették. Intézményekkel kapcsolatos döntések is születtek. Mivel az előző felhívásra nem volt jelentkező, ismét meghirdették az Alapellátási Intézet vezetői beosztását. Zárt ülésen határoztak a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatói tisztségére kiírt pályázatról: a megbízatást az eddigi vezető, Csengei Ágota kapta meg két évre. meghirdetett pályázatról: a megbízatást az eddigi vezető, Csengei Ágota kapta meg két évre.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában