Huszonnégy órán át

2018.05.14. 17:00

Figyeljen mennyivel hajt! – Kedd reggelig tart a Speedmarathon Zalában

A nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében Zalában is 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsán többek közt a Balatoni úton dolgozott a traffipax, a gyorshajtókat rögtön meg is állították Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Hétfő reggeltől kedd reggelig

A Speedmarathon nevű akció hétfő reggel kezdődött és kedd reggel zárul. Mint az az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata által kiadott sajtóközleményből kiderül: a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozott az akcióval. A sebességellenőrzés lehetséges helyszíneire az állampolgárok tehettek javaslatot, a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a javaslatok alapján jelölték ki a megyei rendőr-főkapitányságok az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

Nagykanizsán többek közt a Balatoni úton dolgozott a traffipax, a gyorshajtókat rögtön meg is állították Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ellenőrzik a zalaiakat

A zalai akció részleteiről Szabó Balázs rendőr százados, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa számolt be nagykanizsai és zalaegerszegi ellenőrzési helyszíneken.

– Az európai összehangolt akció célja a közlekedésbiztonság javítása, sebességellenőrzéssel a gyorshajtók kiszűrése, ezáltal a balesetek megelőzése – bocsátotta előre Szabó Balázs.– Az akció időtartama alatt a megye valamennyi sebességellenőrző készüléke kint van az utakon és méri a sebességet – folytatta Szabó Balázs. – Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy folyamatosan csökken a gyorshajtók száma, köszönhetően ezeknek az ellenőrzéseknek is.

Szabó Balázs hozzátette: egyes helyszíneken a kollégái megállíttják a megengedettnél gyorsabban hajtó járművezetőket, más esetekben pedig a hatósági szolgálat postán értesíti az érintett állampolgárokat a szankcióról.

 

Helyeselte az akciót egy taxisofőr, aki a Balatoni úti üzemanyagtöltő állomáson tankolt.

– Nagyon helyes, hogy mérik a gyorshajtókat – jelentette ki a férfi, aki a nevét nem árulta el. – Én éjjel-nappal ellenőrizném őket, főleg a buszállomás környékén, ott úgyis van belőlük bőven...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában