Verselés

2018.04.11. 18:40

Verseket tanultak be a kanizsai diákok

A Hevesi-iskola első osztályosai magyar költők verseiből állítottak össze egy kedves műsort, mely több kiállításon is nagy sikert aratott.

Benedek Bálint

A Hevesi-iskola elsőseinek műsora számos kanizsai kiállítás megnyitóján lenyűgözte a látogatókat Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az 1/C osztály diákjait egy festménykiállítás megnyitójára Zakó Lászlóné és Bozsokiné Antalics Margit készítette fel. Aztán Baumann Richárd, Cziczelli Levente, Hegyi Levente, Hoffmann Kíra, Horváth Balázs, Horváth Hanna, Kele Georgina, Molnár András, Szabó Gábor, Szivós Norina, Takács Zsófia, Tompa Ferenc és Varga Zsombor előadása olyannyira lenyűgözte a pedagógusokat is, hogy azóta több alkalommal lehetőségük nyílt megmutatni a tudásukat.

A Hevesi-iskola elsőseinek műsora számos kanizsai kiállítás megnyitóján lenyűgözte a látogatókat Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Nagyon sok apró költeményt fogtunk egy csokorba, amiket könnyű volt elsajátítani – mesélte Zakó Lászlóné felkészítő. – Lengyák István a Hevesi-galéria vezetője kifejezetten üdvözölte az ötletet, hiszen Tarcsay Béla apró festményeihez a legkisebb gyermekeink előadása tökéletesen megfelelt. Ezeket a verseket tovább színesítettük azzal, hogy egy plüssfigurát is magukhoz szoríthatnak, miközben szavaltak.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A pedagógus úgy érzi az elsősök kitűnően helytálltak, gyorsan megtanulták a jórészt állatokról, rajzokról és képzőművészetről illetve ezek keverékéről szóló verseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában