Alapvető ismeretekről

2018.04.19. 15:49

Kistelepülési könyvtárosok tudását bővítette a kanizsai tanfolyam

A Halis István Városi Könyvtárban csütörtökön ünnepélyes tanfolyamzárásra és oklevelek átadására került sor.

Horváth-Balogh Attila

A most végzett könyvtárosok (álló sorok) és oktatóik, a Halis István Városi Könyvtár munkatársai Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Ugyanis csütörtökön fejeződött be a kistelepülési könyvtárosok alapfokú tanfolyama, amelyen 9 fő vett részt a környező településekről, így például Galambokról, Surdról, Sormásról.

– Negyedik alkalommal hirdettük meg az alapfokú könyvtáros tanfolyamot, mellyel az volt a célunk, hogy a kistelepüléseken tevékenykedő könyvtárosoknak szakmai segítséget nyújtsunk – tudtuk meg Bognár Csillától, a KSZR-csoport vezetőjétől, a tanfolyam felelősétől. – Megtanítottuk őket arra, hogyan keressenek az állományunkban, hogyan töltsék ki például a beiratkozási naplót, a kölcsönzési dokumentumokat, hozzásegítve minket ezzel a statisztikai jelentések elkészítéséhez.

A most végzett könyvtárosok (álló sorok) és oktatóik, a Halis István Városi Könyvtár munkatársai Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Bognár Csilla hozzátette: májusban két alkalommal műhelynapot is rendeznek a most végzett kollégáknak, bővítve a tudásukat, s egyben megkezdik a felkészülést az őszi könyvtári napokra.

A tanfolyam résztvevőit Czupi Gyula könyvtárigazgató is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában