Gasztro mánia

2018.03.12. 13:04

Újszerű, kellően vad recepteket várnak Zalakarosra

Folytatva az Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson című, tavaly indult gasztroprogramot, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zalaerdő Zrt. pályázatot hirdetett, hogy megtalálja a fürdőváros kedvenc klasszikus vadételét, illetve az ország első wild food ételét.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Kovács Szabolcstól, a turisztikai szervezet ügyvezetőjétől megtudtuk, a klasszikus kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, nagyszülőktől ellesett, tipikusan zalai vadételek receptjeit várják a szervezők. E kategória alapvető célja, hogy a térség gasztronómiai értékeit beemelje a zalakarosi ételkínálatba, ezért fontos, hogy olyan receptek érkezzenek a pályázatra, amelyek étlapra vihetők. A különlegességet a wild food képviseli, mert ebben a kategóriában újszerű, fantáziadús ételrecepteket várnak a szervezők az ország bármely pontjáról. A folyamat eredményeként a szakértők kiválasztják az ország első wild food ételét, mely a strandi pavilonok és a fesztiválok látogatói számára ugyanúgy kínál gasztronómiai élményt, mint a fine dining rajongóinak. Ebben a kategóriában bisztrók és éttermek is nevezhetnek.

A nevezőknek az általuk elkészített étek receptjét és az ételt ábrázoló saját fotót kell eljuttatni akár e-mailban, akár postai úton a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-hez. Az ország első wild food ételét szakértő zsűri választja ki, a klasszik kategória 10, szintén a zsűri által kiválasztott ételét profi séfek készítik el, majd közönségszavazáson dől el, melyik lesz a kategória győztese.

Pályázni március 20-ig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában