Itt a tavasz

2018.03.09. 14:00

Metszik a fákat Keszthelyen

Megkezdődött a fák metszése a városban, emiatt egyes helyeken a munkálatok ideje alatt néhány méteres szakaszokon sávlezárásra lehet számítani.

Keszey Ágnes

Pénteken a Kossuth Lajos utcában dolgoztak Bokor Levente alakította a fák lombját, munkatársai szedték az ágakat Fotók: Keszey Á. /Zalai Hírlap

Az elkövetkezendő napokban folyamatosan dolgozik a Gazdasági Ellátó Szervezet az utcákon, közel 2300 fánál.

- Ezek döntően koronaalakító, illetve biztonságtechnikai metszések. A Tapolcai úton például a belső koronát alakítják, hogy a belső ágak ne érjenek hozzá az elektromos vezetékekhez, mert az balesetveszélyes – mondta el Sarkadi Szilvia, a GESZ kommunikációs munkatársa.

Pénteken a Kossuth Lajos utcában dolgoztak Bokor Levente alakította a fák lombját, munkatársai szedték az ágakat Fotó: Keszey Á. /Zalai Hírlap

Az említett út egyik részén már végeztek a munkálatokkal, de ide még vissza fognak térni dolgozók. Az elkövetkezendő napok valamelyikében ezért az esti órákban le fogják zárni a karmelita templom környékén a parkolóhelyeket, hogy másnap reggelre szabadon maradjon a terület, ne akadályozzák a munkálatokat a gépjárművek.

A fák alakítása után a többi zöldterület is sorra kerül: a GESZ hamarosan megkezdni az ágyások előkészítését az ültetésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában