Megnyitották

2018.03.02. 16:24

Kiállítások, vetélkedők – Az Iskolahét programjai az Arany János iskolában Lentiben

Pénteken ünnepélyes megnyitóval és műsorral vette kezdetét az idei iskolahét az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Korosa Titanilla

Jövő hétfőn pedig egész héten át tartó programsorozat kezdődik az intézményben. Hétfőn kora reggel intarzia kiállítás nyílik Gombos Jenő munkáiból, majd könyvtárlátogatás következik, később pedig Boros Mónika A játék ereje című foglalkozása várja az alsósokat. A nap további részében a felsősöknek műveltségi vetélkedőt szerveznek, 14 órakor pedig a Csokonai Alapműveltségi Verseny kezdődik.

Kedden Dányi József A varázsdob című interaktív zenés mesébe vonja be az alsó tagozatos tanulókat, emellett megnyílik a Berke András katonai gyűjteményét bemutató kiállítás is. Lesz még rendhagyó történelemóra, majd délután táncház és kézműves foglalkozás az aulában.

Szerdán újabb kiállítás nyílik Varázskezek címmel, majd a könyvtári foglalkozások után „Nyelv+Ész” elnevezéssel játékos nyelvi-irodalmi versenyre kerül sor, emellett megrendezik 14 órakor az Arany János-szavalóversenyt a felső tagozatos tanulóknak. Szerdán zenei program is várja az érdeklődőket, 18 órakor a művészeti iskola és a lendvai zeneiskola növendékei lépnek fel közös hangversenyen a város művelődési központjában.

Csütörtökön a Muravidéki Magyar Rádió műsorvezetője, Király Boglárka mesél az alsó tagozatos tanulóknak az aulában, délután pedig szintén az alsó tagozatosokat várják versmondó versenyre.

Pénteken ugyancsak versenyek következnek, az alsósoknak szépíró, a felsősöknek helyesírási és szépírási verseny lesz, majd az óvodások rajzpályázatának eredményhirdetését tartják meg.

Szombaton sportérdekességek kiállítása nyílik a tornatermi folyosón, illetve sportnap kezdődik 8 órakor a tornateremben, ahol dzsiu-dzsicu bemutató mellett tanár–diák meccsek is lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában