Értékek

2018.03.22. 11:00

Helyben helyitől helyit – Erősítik az együttműködéseket Gyenesdiáson

Helyi értékek, termékek bemutató napját rendezi meg jövő csütörtökön a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A rendezvény fontos célja, hogy termelők és éttermek, szállásadók egymásra találjanak, s így minél több helyi terméket tudjanak kínálni vendégeiknek.

Keszey Ágnes

A jövő heti rendezvény célja, hogy termelők és szállás -valamint vendéglátóhelyek együttműködése révén minél több helyi vagy legalább helyben vásárolható alapanyagot használjanak, terméket kínáljanak a turisztikai vállalkozások. Kovács Judit, az egyesület irodavezetője, Somogyi Zoltán és Szalóky Szilvia, a GYTE elnöke szintén ilyen alapanyagból készült finomságokat mutat

Minderről tegnap tartottak sajtótájékoztatót az egyesület vezetői a jövő héten csütörtökön 14 órakor kezdődő HELYIÉRTékek-bemutató nap helyszínén, a Darnay pincében. Az egyesület eddigi tevékenysége- a szállásadók segítése és a település turisztikai fejlesztése – mellett az együttműködéseket is szeretné erősíteni. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület tagjai között vannak termelők, szállásadók és vendéglátóhelyek üzemeltetői is.

–Szeretnénk összehozni a szállásadókat és a termelőket, hátha az ő termékeik felkerülnének a szálláshelyek reggelizőasztalaira, felhasználnák az éttermekben. Nagyon sok minden itt van, csak nem biztos, hogy tudjuk és megtaláljuk. Ebben próbálunk segítséget nyújtani – foglalta össze a rendezvény célját Somogyi Zoltán, a GYTE felügyelő bizottságának elnöke.

A jövő heti rendezvény célja, hogy termelők és szállás -valamint vendéglátóhelyek együttműködése révén minél több helyi vagy legalább helyben vásárolható alapanyagot használjanak, terméket kínáljanak a turisztikai vállalkozások. Kovács Judit, az egyesület irodavezetője, Somogyi Zoltán és Szalóky Szilvia, a GYTE elnöke szintén ilyen alapanyagból készült finomságokat mutat

Kóstolók, termékbemutatók és előadások is lesznek

A jövő heti rendezvényen nem csak kóstolókkal, termékbemutatókkal, hanem előadásokkal is várják az érdeklőket. Szó lesz arról, hogy az ízlés és a minőség egyben érték is, hogy hol van a biotermékek helye az asztalon, a közétkeztetésben, valamint a csúcsgasztronómiában.

Az egyesület azt is fontosnak tartja, hogy a tagjaik minél több helyben termelt, készült, vagy legalább helyben megvehető alapanyagot, terméket használjanak, kínáljanak vendégeiknek. Somogyi Zoltán kiemelte, hogy sok minőségi termék van helyben és a környéken, de a helyi termelők, kézművesek célja nem nagy mennyiség előállítása. Így állandó és előrelátó együttműködés szükséges termelők, vendéglátóhelyek és szállásadók között, ezen kapcsolatok megalapozását is segíti a helyi értékek bemutató napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában