Új óvoda és játszótér

2018.03.21. 12:00

Felújítják a Makovecz Imre tervezte faluházat Zalaszentlászlón

Új óvoda-bölcsőde és szálláshely létesül a faluban, és felújítják a Makovecz Imre tervezte faluházat.

Szalay Csaba

Bohár István: Bővítjük a főzőkonyhát Fotó: Szalay Csaba/Zalai Hírlap

Kormányzati támogatással a faluház mellett, a nemrég az önkormányzat tulajdonába került területen épül az új óvoda-bölcsőde és szálláshely, és felújítják a faluházat is összesen 405 millió forintból. Minderről Bohár István polgármester számolt be.

- A faluház mögött tetővel ellátott, lekövezett, kemencés közösségi teret alakítottunk ki korábban. Ide most egy nyertes pályázatból hét sporteszközt telepítünk felnőtteknek. Tervezzük kerékpár- és gördeszkapálya kialakítását is a gyerekeknek.

Bohár István: Bővítjük a főzőkonyhát Fotó: Szalay Csaba/Zalai Hírlap

Az új óvoda mellé a Leader-pályázaton nyert 4,5 millió forintból játszóteret építenek. A régi óvodaépületben lévő főzőkonyhát kibővítik és szociális helyiségeket alakítanak ki. Az új épület kapcsolódni fog a faluházhoz, így a nagyteremben lesz lehetőség sportolásra, játékra.

A tervek között szerepel a hivatal felújítása is, a jó idő beköszöntével pedig folytatják a járdaépítést és pótolják a télen elpusztult tujákat. Pályáznak a zártkerti utak javítására – eddig 3 év alatt 30 kamionnyi aszfaltot dolgoztak be társadalmi munkában. A még meglévő három kamionnyi aszfaltból vagy az utakat javítják, vagy a hegyi utak burkolását folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában