Fejlesztések

2018.03.14. 19:50

Felavatták Lentiben a felújított Bethlen és Thököly utcát

A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte először a megjelenteket, és arról beszélt, hogy ahol emberek élnek, ott szükség van ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekre.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Mint mondta: Lentiben a következő időszak is az építkezésről szól majd, hiszen megújul az út a bárszentmihályfai és mumori városrészek közt, valamint a Kerka-híd átépítése is befejeződik tavasszal.

A beruházás műszaki tartalmáról a munkákat koordináló Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Arnhoffer András elmondta: a felújítás során 879 méter gerinc ivóvíz-vezetéket érintett, két új összekötést végeztek, melyek a tűzivíz ellátást biztosítják, valamint az ivóvíz minőségének megtartását garantálják.

Emellett további 59 bekötővezetéket is érintett a felújítás, míg a szennyvízcsatorna hálózaton 100 m hosszan végeztek cserét, emellett új, korszerű aknafedlapokat építettek be.

Mindezt kiegészítve Horváth László polgármester arról tájékoztatott: a két érintett, valamint a közeli Hársfa utca megújításával összesen mintegy 6000 négyzetméter felületet aszfaltoztak le a kivitelező Le-Ko Kft. munkatársai, ezek hossza meghaladja az 1 kilométert. A beruházás költsége pedig megközelíti a 70 millió forintot.

A polgármester azt is elmondta, hogy a közeljövőben megvalósul a közvilágítás kiépítése a Hársfa utca új szakaszán, valamint további útfelújítási munkákat is végeznek a város több pontján mintegy 800 millió forint értékben.

A képen balról dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Arnhoffer András, Vigh László és Horváth László közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában