Értékelték a nedűket

2018.03.19. 16:52

Borokat bíráltak Rédicsen

Hagyományos, éves nemzetközi borbírálatát tartotta az elmúlt hétvégén a rédicsi Kertbarátkör Egyesület. A helyi és lenti gazdák mellett a néhány muravidéki település termelői is bemutatták boraikat.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Ez alkalommal összesen 64 bort neveztek, ebből 59 volt fehér, 3 vörös és 2 rosé, illetve külön vették nyilvántartásba az egy noah fajtából származó mintát.

Gaál Károly az egyesület elnöke elmondta: jobbak lettek az eredmények a tavalyinál, ami a jobb évjáratnak is köszönhető.

- Kedvezett az időjárás a szőlőnek, itt, a mi területünkön a szárazság sem volt észrevehető, hiszen az agyagos talajt bírja a szőlő, így a borok cukorfoka magasabb lett, mint tavaly – összegezte az egyesület vezetője.

Fotó: Korosa Titanilla

Rába Szilárd a zsűri elnöke elmondta: összességében jó borokat kóstoltak, néhány bort azonban túl édesnek találtak, aminek oka, hogy túlcukrozták a gazdák a nedűket, emiatt alacsonyabb pontszámot értek csak el.

A zsűri értékelése alapján 14 bor kapott arany, 35 ezüst, 13 bronz és 2 oklevél minősítést, vagyis egy bort sem zártak ki a minősítőn. A rédicsi egyesület 6 arany minősítést szerzett, a lentiek 2-t, a többit aranyat a szlovén termelők vitték el.

A falu borát is megválasztották, ez alkalommal Vörös Attila Lentihegyen termelt ezerfűrtü és muskat ottonel szőlők házasításból született édes cuvée bora nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában