Szoboráthelyezés

2018.03.08. 07:00

Arrébb költözik a kanizsai uszoda előtti kút a kisfiúval

A kiemelt fejlesztési területekkel kapcsolatos korábbi határozatait egészítette ki soron kívüli ülésén szerdán a közgyűlés, mely döntött az uszoda előtt álló szobor áthelyezéséről is.

Horváth-Balogh Attila

A szobor a közös bejárat melletti hangsúlyos helyre kerül és az optikai magasságát is megnövelik

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Két napirendi pontot tárgyalt nyílt ülésen a közgyűlés. Az egyik a kiemelt fejlesztési területekkel kapcsolatos döntések meghozatalával, a másik pedig a városi uszoda előtt álló „Díszkút kisfiúval” című köztéri szobor áthelyezésével állt kapcsolatban.

Mint arra Dénes Sándor polgármester az ülésen rámutatott: a kiemelt fejlesztési területekkel kapcsolatos előterjesztésről korábban már döntöttek, de szükségessé vált a helyrajzi számok pontosítása. Most csak az erre vonatkozó előterjesztést kellett elfogadnia a közgyűlésnek, melyet 11 igen szavazattal és 1 tartózkodással meg is tettek a városatyák.

A második napirendi ponthoz tartozó határozati javaslatot ugyanilyen szavazati aránnyal fogadta el a testület, azaz hozzájárult az uszoda előtt álló, helyi védettséget élvező szobor áthelyezéséhez. Erre a versenyuszoda építése miatt van szükség, illetve azért, mert a szobrot az új és a régi épületet majdan összekötő csatlakozó szárny kedvezőtlen helyzetbe hozná.

Ám nem kerül túl távol: csak az új, közös bejárathoz vezető lépcső mellé. Az áthelyezést az alkotó, Szabó Tamás is engedélyezte.

A szobor a közös bejárat melletti hangsúlyos helyre kerül és az optikai magasságát is megnövelik
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában