Kiválasztották a falu borát

2018.02.18. 12:30

Rekord számú borminta érkezett a gelsei önkormányzat versenyére

Az önkormányzat szervezésében helyi termelők borbírálatára került sor szombaton a Weöres Sándor Általános Iskolában.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Szegedi Ferenc, a község polgármestere elmondta, ezúttal 55 mintát hoztak a megmérettetésre a helyi és a térségbeli termelők.

– Azt gondolom, hogy az elmúlt éveket bőven felülmúló érdeklődés azt jelezi, a magyar emberben máig ott van a szőlő és a bor szeretete, amit például egy jó hangulatú versennyel újra fel lehet éleszteni – mondta a polgármester. – Úgy érzem, mostanra beérett az önkormányzat által évről-évre megrendezett borverseny gyümölcse.

Fotó: Szakony Attila

A nedűket a Novák Ferenc zalakarosi polgármester, Zsiga Zsolt nagyradai polgármester, Kovács Ottó, nagyradai borász, Vig Zsolt miháldi borász és Néber Szilveszter, gelsei alpolgármester, valamint Szegedi Ferenc polgármester alkotta zsűri értékelte. A bírálat után rögtön sor került az eredményhirdetésre.

Fotó: Szakony Attila

A falu bora címet Pintér Tamás aletta-olaszrizling házasítása érdemelte ki. Az aletta egy viszonylag új fehérborszőlő fajta. Bora muskotályos illatú és ízű, zamatos, alkoholban gazdag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában