Ingyenes oktatás

2018.02.05. 19:35

Nyelveket és informatikát is tanulhatnak a kanizsai szenior iskolában

Angol és német nyelvi, valamint informatikai képzésre jelentkezhetnek az idősek Nagykanizsán.

Benedek Bálint

A szeniorok iskolájának ingyenes tanfolyamai ötéves jubileumot ünnepelnek az idén. A részletekről dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó tartott sajtótájékoztatót a városházán.

- Nagykanizsán több mint tízezer 60 év feletti ember él, és 16 százalékuk tanul a szeniorok iskolájában, kezdő vagy haladó szinten – mondta dr. Szabados Gyula. – Egyre sikeresebb a program, informatika tantárgyból már sokan elvégezték a tanfolyamot.

Mától a hivatal portáján, a Halis-könyvtárban, valamint interneten, az Idősügyi Tanács elérhetőségein keresztül lehet jelentkezni a képzésekre február 26-ig. Az ünnepélyes tanévnyitó február 28-án (szerda) 15 órakor lesz a Medgyaszay Házban.

- Aki beiratkozott, azt felvesszük – folytatta. – A tanfolyamok a március 5-ei héten kezdődnek. A diáktantestületi gárda kialakult, a Batthyány-, valamint a Mező-gimnáziumból 13 fiatal a kötelező, 50 órás közösségi szolgálat keretében oktat. Az előző évek tapasztalatai szerint mindig jó a hangulat, és a generációk közötti viszonyra kifejezetten jó hatással van a képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában