Alapkőletétel

2018.02.14. 19:50

Nőtt a diáklétszám, bővítik az Izsák-Imre Általános Iskolát Zalaegerszegen

Új épületszárnnyal bővül az Izsák- Imre Általános Iskola, a beruházás alapkövét szerdán tették le.

Szabó Judit

Az alapkőletételen Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán, Vigh László, Kajári Attila

Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ egy közel 190 négyzetméteres, kétszintes épületrésszel bővíti a csácsbozsoki iskolát kizárólag állami forrásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított közel 123 millió forintból.

Az udvarra tervezték az új épületrészt, amelynek földszintjén táncterem és rendezvények tartására alkalmas közösségi tér lesz, s itt található majd a vizesblokk.

Az emeleten az iskolaépületből átköltöző könyvtár kap helyet, amit kiegészítenek egy modern olvasóteremmel. A mostani könyvtár helyén pedig két új tantermet alakítanak ki, ismertette az alapkőletétel alkalmából az Izsák-iskolában tartott szerdai rendezvényen Kajári Attila tankerületi igazgató.

Az alapkőletétel alkalmából tartott ünnepség egy pillanata
Fotós: Katona Tibor

Az új tantermekre azért van szükség, mutatott rá Herkliné Ebedli Gyöngyi iskolaigazgató, mert az utóbbi 5-6 évben közel ötvennel nőtt a tanulólétszám.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a térség országgyűlési képviselőjével már több mint két éve megígérték ezt a fejlesztést, amit azért is fontosnak tart, mert a csácsbozsoki intézmény nem csupán egy iskola, hanem óvoda, közművelődési központ és civil szervezetek otthona is egyben. Az utóbbiak száma évről évre nő, élénk a városrész közösségi élete, hangsúlyozta Herkliné Ebedli Gyöngyi.

Az alapkőletételen Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán, Vigh László, Kajári Attila
Fotós: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő az ünnepségen azt mondta: fontos az alapfokú oktatás, mint egy háznál az alap. Ha jól működik, a gyerekekből olyan felnőttek lesznek, akikre lehet támaszkodni, fogalmazott a képviselő.

A új épületszárny kontyolt magastetős lesz, stílusában igazodik a meglévő iskolaépülethez. A beruházás során kialakítják azokat a szerkezeteket, amelyek később lehetővé teszik egy lift beszerelését. A fűtést a meglévő kazánról kapja majd az épületszárny, a konyha és a vizesblokkok melegvíz-ellátását villanybojlerekkel oldják meg.

A bővítés látványterve

A terveket Czigány István zalaegerszegi építész, vezető tervező készítette, a kivitelező pedig a szintén megyeszékhelyi BMT Mérnöki Zrt. A munkaterületet nemrég átadták, az alapozás el is kezdődött. A beruházást a szerződés szerint augusztus 31-ig, a következő tanév elejére kell befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában