ZTE KK

2018.02.02. 16:10

Közérdekű adatigénylés

Közérdekű adatigényléssel éltek a Demokratikus Koalíció (DK) zalai tisztségviselői, a ZTE Kosárlabda Klub esetében arra vonatkozóan, hogy mire fordították a TAO-támogatásból származó 1 milliárd 280 millió forintot.

Arany Horváth Zsuzsa

Ez az összeg hat év alatt jutott a sportegyesülethez, hangzott el a DK pénteki sajtótájékoztatóján. Nagy Zoltán, a megyegyűlés képviselője azt mondta: hazánkban 2011-től adókedvezményen keresztül állami támogatás nyújtható a kiemelt látványsportok számára, erre az Orbán kormány alatt 500 milliárd ment el, de az elköltésről szóló beszámolók elmaradtak, így perekre került sor. A DK-nak 20 elsőfokú és 9 másodfokú győztes pere van ez ügyben. A ZTE FC ellen a Zalaegerszegi Törvényszéken tavaly nyáron nyertek első fokon, fellebbezés miatt másodfokon van az ügy, mondta. Keresztes Csaba választókerületi elnök hozzátette, a közérdekű adatigényléssel arra várják a ZTE KK válaszát, hogy a klub a kapott támogatást mire fordította. A klub egyébként a DK szerint is megérdemli a fejlesztéseket, akár a csarnok felújítására is kellene szánni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában