Közbiztonság

2018.02.15. 07:00

Kamerák őrzik a rendet az egerszegi piacon

Négy nemrégiben felszerelt „szuperkamera” szolgálja a vásárlók biztonságát és a vagyonvédelmet a megyeszékhelyi piacon.

Magyar Hajnalka

A kamerák képét az arra jogosultak akár mobiltelefonjukról is követhetik, s azonnal megtehetik a szükséges intézkedéseket

Fotó: Pezzetta Umberto

A fejlesztésről szóló szerdai sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a közelmúltban két új szoborral is gazdagodott a Piac tér, hamarosan pedig mintegy 500 milliós TOP forrásból kézműves piacot alakítanak ki a területen, még fontosabbá vált tehát az emberek és a vagyontárgyak védelme.

Az új biztonsági rendszer a legkorszerűbb szolgáltatást nyújtja.

Böjte Sándor Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, a kor legmodernebb technikáját vetették be, amely rendkívül részletgazdag képet közvetít a helyszíni történésekről.

A sajtótájékoztató résztvevői
Fotós: Pezzetta Umberto

A kamerák képét az arra jogosultak akár mobiltelefonjukról, vagy laptopról is ellenőrizhetik, s azonnal megtehetik a szükséges intézkedéseket. Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője kitért rá, a piacnak és a vásárlóknak közös érdeke a rongálások megelőzése, a kamerák jóvoltából erre az éjszakai órákban is mód nyílik.

A kamerák képét az arra jogosultak akár mobiltelefonjukról is követhetik, s azonnal megtehetik a szükséges intézkedéseket
Fotós: Pezzetta Umberto

A rendszer az igényeknek megfelelően bővíthető. Sándor Dénes, a Rendért Polgárőr Egyesület vezetője elmondta, 3 full HD-s és egy 4K-s kamera került felszerelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában